RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Pregled gastroenterologa

Šta je pregled gastroenterologa?

Doktor specijalista interne medicine, gastroenterolog obavlja  klinički pregled pacijenta. Pregled počinje razgovorom sa pacijentom  (uzimanjem anamneze) i pregledom trbuha. Traje u proseku 20-30 minuta, a  po potrebi i duže. Pregled je potpuno bezbolan i nije potrebna posebna  priprema.

Pregled obuhvata

  • Anamnezu – razgovor sa pacijentom o sadašnjim tegobama, drugim oboljenjima (ukoliko ih ima), prethodnim operacijama i bolničkim lečenjima, bolestima u porodici itd…
  • Uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju (ako postoji).
  • Fizikalni pregled (inspekciju-posmatranje, palpaciju-opipavanje,  auskultaciju-slušanje, merenje tenzije).  Auskultacija-slušanje rada srca, pluća, rada creva i krvnih sudova u  trbuhu obavlja se uz pomoć instrumenta koji se zove stetoskop. Palpacija je jedan od najznačajnijih delova pregleda interniste gastroenterologa,  jer predstavlja način na koji se može postaviti sumnja na postojanje  različitih bolesti creva.
  • Savet i preporuku za dalje lečenje  (ukoliko postoji potreba) i predlog o eventualnoj dodatnoj dijagnostici (ultrazvuk, rentgensko ili skenersko snimanje, gastroskopiju,  kolonoskopiju….).
  • Auskultacija-slušanje rada srca, pluća, rada creva i krvnih sudova u trbuhu obavlja se uz pomoć instrumenta koji se zove stetoskop. Palpacija  je jedan od najznačajnijih delova pregleda interniste gastroenterologa,  jer predstavlja način na koji se može postaviti sumnja na postojanje  različitih bolesti creva.

Ukoliko imate neku od sledećih tegoba može postojati potreba da obavite pregled kod interniste gastroenterologa:

  • bol ili nelagodnost u trbuhu (bol u stomaku)
  • otežano gutanje, mučninu, povraćanje
  • proliv, zatvor (opstipacija)
  • gubitak apetita
  • gubitak u težini

Zakažite pregled

Popunite formu ispod i naše osoblje će vas kontaktirati u najskorijem roku.GASTROENTEROLOGIJA

Stručni tim


Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google