RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Pregled hematologa

Šta je pregled hematologa?

Doktor specijalista interne medicine, hematolog obavlja klinički pregled pacijenta. Pregled počinje razgovorom sa pacijentom (uzimanjem anamneze) i pregledom. Traje u proseku 20-30 minuta, a po potrebi i duže. Pregled je potpuno bezbolan i nije potrebna posebna priprema.

Pregled obuhvata:

  • anamnezu – razgovor sa pacijentom o sadašnjim tegobama, drugim oboljenjima (ukoliko ih ima), prethodnim operacijama i bolničkim lečenjima, bolestima u porodici itd…
  • uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju (ako postoji)
  • fizikalni pregled (inspekciju-posmatranje, palpaciju-opipavanje, auskultaciju-slušanje, merenje pritiska). Auskultacija-slušanje rada srca i pluća se obavlja uz pomoć instrumenta koji se zove stetoskop. Auskultacija je jedan od najznačajnijih delova pregleda interniste, jer  predstavlja način na koji se može postaviti sumnja na postojanje  različitih bolesti srca, što može da pomogne u proceni na postojanje  pojedinih problema vezanih za hematološka oboljenja.
  • savet i preporuku za dalje lečenje (ukoliko postoji potreba) i predlog o dodatnoj dijagnostici (laboratorijske analize, lumbalnu punkciju…)

Potrebno je da sa sobom ponesete prethodnu medicinsku dokumentaciju (ukoliko je imate) i laboratorijske analize.

Ukoliko imate neku od sledećih tegoba može postojati potreba da obavite pregled kod interniste hematologa:

  • umor, malaksalost, nedostatak vazduha
  • groznicu, povišenu telesnu temperaturu, česte ponavljane infekcije
  • krvarenje, spontani nastanak modrica
  • glavobolju ili nastanak pletore

Zakažite pregled

Popunite formu ispod i naše osoblje će vas kontaktirati u najskorijem roku.HEMATOLOGIJA

Stručni tim


Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google