RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Politika privatnosti

Politika privatnosti

Ordinacija Nucleus obavezuje se da će čuvati privatnost svih korisnika sajta.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima, neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Prikupljanje podataka o ličnosti prilikom posete internet stranici

Možete posetiti našu početnu stranicu bez vaše identifikacije. Kao što je uobičajeno za skoro sve internet stranice, server koji opslužuje našu internet stranicu (webserver) automatski prikuplja informacije o vama ako posetite našu početnu stranicu. Ovi podaci su nam neophodni u tehničkom smislu i obezbeđuju stabilnost i sigurnost internet stranice.

Webserver automatski identifikuje određene podatke o ličnosti kao što su vaša IP adresa, datum i vreme vaše posete našoj početnoj stranici, pretraživač koji ste koristili (npr. Internet Explorer, Firefox), operativni sistem (npr. Windows, Linux, MAC OS) kao ime domena i adresa vašeg internet provajdera (npr. Telekom, SBB, Telenor itd.). Naša internet stranica koristi kolačiće (pogledajte odeljak u nastavku), a webserver čuva i ove informacije.

Analiziramo serverske protokole na redovnoj i anonimnoj osnovi u statističke svrhe (analize pristupnosti satu (clickstream)) kako bismo mogli da procenimo kako se naša internet stranica koristi. Na osnovu ovih uvida, možemo optimizirati prisutnost na internetu. Osim toga, možemo koristiti ove informacije u slučaju zloupotrebe sistema u saradnji sa vašim internet provajderom i/ili nadležnim organima, kako bismo identifikovali lice odgovorno za zloupotrebu.

Pored prethodno navedenih podataka, kolačići se pohranjuju na vašem računaru kada koristite našu internet stranicu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem hard disku u delu koji određuje vaš pretraživač i putem kojeg subjekat koji postavlja kolačić (u ovom slučaju nama) prima određene podatke. Kolačići ne mogu pokrenuti programe niti prenositi virus na vaš računar. Oni služe da prisutnost na internetu učine razumljivijim i učinkovitijim.

Ova internet stranica koristi sledeće vrste kolačića čiji su predmet i funkcija opisani u nastavku:

Privremeni kolačići se brišu automatski čim zatvorite pretraživač. Oni posebno uključuju kolačiće sesije. Oni čuvaju tzv. Identifikatora sesije (session-ID), pomoću koga se različiti zahtevi pretraživača mogu dodeliti zajedničkoj sesiji. Ovo omogućava prepoznavanje vašeg računara ako se vratite na našu internet stranicu. Kolačići sesije se brišu čim se odjavite ili zatvorite pretraživač.

Trajni kolačići se automatski brišu nakon određenog vremenskog perioda, što se može razlikovati u zavisnosti od kolačića.

Ova internet stranica koristi Google analitiku, Google Inc. uslugu internet analize (“Google”). Zaključili smo relevantan ugovor sa dobavljačem za obradu podataka o nalozima.

Google analitika koristi “kolačiće” u vidu tekstualnih datoteka postavljenih na vaš računar, kako bi internet stranici pomogao da analizira kako je korisnici koriste. Informacije koje generišu kolačići o vašoj upotrebi ove internet stranice obično se prenose na Google server u SAD gde se i čuvaju. Ovo možete sprečiti tako što ćete podesiti vaš pretraživač da na čuva kolačiće.

Obrada podataka vrši se cilju poboljšanja naših aktivnosti i naše internet stranice na osnovu zakonskih osnova za obradu – saglasnosti i/ili legitimnog interesa. Budući da je privatnost naših korisnika važna za nas, korisnički podaci su pseudonimizovani. Međutim, aktiviranjem IP anonimizacije na ovoj internet stranici, Google će unapred skratiti vašu IP adresu u državama članicama Evropske unije ili u drugim zemljama koje su potpisnice Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo se u izuzetnim slučajevima kompletna IP adresa prenosi na Google server u SAD gde se vrši njeno skraćivanje.

U ime operatera ove internet stranice, Google će koristiti informacije za procenu vašeg korišćenja internet stranice, sastavljanje izveštaja o aktivnostima na internet stranici i pružanje operateru internet stranice drugih usluga vezano za korišćenje internet stranice i interneta. Pseudonimirana IP adresa koju vaš pretraživač prenosi u okviru Google analitike neće se kombinovati sa drugim Google podacima.

Možete da odbijete korišćenje kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja u vašem pretraživaču, ali imajte u vidu da ako ovo učinite možda nećete moći da koristite sve funkcionalnosti ove internet stranice. Takođe, možete sprečiti Google da prikuplja podatke koje generišu kolačići i koji se odnose na vašu upotrebu internet stranice (uključujući i vašu IP adresu) i da obrađuje podatke tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač koji je dostupan na sledećim linku tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Korisnici takođe mogu da spreče Google analitiku da prikuplja podatke klikom na sledeći link. Kolačić za isključivanje je podešen tako da onemogući buduće prikupljanje vaših podataka kada posetite ovu internet stranicu: https://chrome.google.com/webstore/detail/block-yourself-from-analy/fadgflmigmogfionelcpalhohefbnehm?hl=en

Naša internet prezentacija sadrži i video zapise na YouTubu koji se čuvaju na www.YouTube.com i koji se mogu puštati direktno sa našeg internet sajta.

Posetom internet sajta, YouTube dobija informaciju da ste posetili relevantan podsajt našeg internet sajta. Ovo se dešava bez obzira da li YouTube nudi korisnički nalog na koji ste već prijavljeni ili ako korisnički nalog ne postoji. Ako ste prijavljeni na Googlu, vaši podaci se direktno usklađuju sa vašim nalogom. Ako ne želite usklađivanje sa vašim profilom na YouTubu, morate se odjaviti pre pritiska na dugme. YouTube čuva vaše podatke kao korisničke profile i koristi ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajna usmerenog na korisnike ovog internet sajta. Takva analiza radi se (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) u cilju prikazivanja oglasa usmerenih na korisnike i informisanja drugih korisnika društvene mreže o vašim aktivnostima na našem internet sajtu. Imate pravo prigovora na generisanje takvih korisničkih profila koje ostvarujete kontaktiranjem YouTuba.

Dodatne informacije o svrsi i obimu prikupljanja i obrade podataka od strane YouTuba možete naći u izjavi o privatnosti. Ovde možete dobiti više informacija o vašim pravima i mogućnostima izmene podešavanja radi zaštite vaše privatnosti: www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Na ovom internet sajtu koristimo usluge Google Maps. Ovo nam omogućava da direktno prikažemo interaktivne mape na našem internet sajtu i obezbeđuje pouzdano korišćenje mapa.

Posetom internet sajta, Google dobija informaciju da ste posetili relevantan podsajt našeg internet sajta. Ovo se dešava bez obzira da li Google nudi korisnički nalog na koji ste već prijavljeni ili ako korisnički nalog ne postoji. Ako ste prijavljeni na Googlu, vaši podaci se direktno usklađuju sa vašim nalogom. Ako ne želite usklađivanje sa vašim profilom na Googlu, morate se odjaviti pre pritiska na dugme. Google čuva podatke kao korisničke profile i koristi ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajna usmerenog na korisnike ovog internet sajta. Takva analiza radi se (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) u cilju prikazivanja oglasa usmerenih na korisnike i informisanja drugih korisnika društvene mreže o vašim aktivnostima na našem internet sajtu. Imate pravo prigovora na generisanje takvih korisničkih profila koje ostvarujete kontaktiranjem Googla.

Dodatne informacije o svrsi i obimu prikupljanja i obrade podataka od strane provajdera dodataka možete naći u izjavi o privatnosti provajdera. Ovde možete dobiti više informacija o vašim pravima i mogućnostima izmene podešavanja radi zaštite vaše privatnosti: www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Kontakt

Ako nas kontaktirate putem e-maila ili obrasca za kontakt, podaci o ličnosti koje ste nam dostavili (e-mail, ime i telefonski broj) biće sačuvani kako bismo odgovorili na vaša pitanja. Podaci o ličnosti koji su prikupljeni u tu svrhu biće izbrisani kada njihovo čuvanje više nije neophodno, odnosno obradu ograničavamo ako postoje zakonski vremenski rokovi za čuvanje podataka.

Podaci koji se priklupljaju u gore naznačene svrhe su: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresa, IP adresa svakog pojedinog pristupa serveru;

Navedene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe niti ćemo iste učiniti dostupnim trećim licima.

Svi podaci koje dostavite biće zaštićeni u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani. Sve promene uslova postaju važeće tak nakon objavljivanja na ovoj strani.

Za sva pitanja u vezi sa zaštitom vaših ličnih podataka i načinu postupanja sa njima možete nas kontaktirati putem e-mail-a info@ordinacija-nucleus.rs.

Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google