RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Nefrologija

Nefrologija

NUCLEUS

Usluge


Nefrologija je oblast interne medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti bubrega.

Iako u ljudskom telu postoje dva bubrega, čovek može da vodi zdrav život i samo sa jednim bubregom. To je moguće zahvaljujući strukturi bubrega. Osnovna strukturna i funkcionalna jedinica bubrega je nefron. Svaki bubreg pojedinačno ima oko 1,5 miliona nefrona koji filtriraju krv. Kada bi se spojili u jednu liniju, ona bi bila duža od 16 kilometra. Neophodni minimalni broj nefrona za valjano filtriranje krvi je 300.000, pa je zato čoveku dovoljan i jedan bubreg.

Njačešća oboljenja bubrega su: hronična bubrežna slabost (hronična smanjena funkcija bubrega), kamenje u bubregu, akutna bubrežna insuficijencija (otkazivanje rada bubrega), infekcija urinarnih puteva. Od hronične bubrežne bolesti u svetu boluje oko 13,4% stanovništva, a broj onih kojima je neophodna transplantacija bubrega je 5 i 7 miliona. Svake godine u Srbiji se lekaru zbog hronične bolesti bubrega obrati preko 40.000 ljudi, a od nje umre preko 2.000, što sve govori o ozbiljnosti ove bolesti.

Nucleus ordinacija u svom timu ima izvanredne nefrologe i urologe koji u dijagnostici i lečenju primenjuju najsavremenije metode. Na raspolaganju su Vam: sveobuhvatne laboratorijske analize, ultrazvuk bubrega i mokraćovoda, kolor dopler bubrežnih arterija.

Pregled nefrologa
Ultrazvuk abdomena

Nucleus usluge


ZAKAŽITE PREGLED

NEFROLOGIJA

Stručni tim


Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google