RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Hematologija

Hematologija

NUCLEUS

Usluge


Hematologija je nauka koja se bavi proučavanjem funkcije i sastava krvi, krvnih organa, kao i dijagnostikom i lečenjem istih. Pored toga, proučava ćelija krvi, od njegovog porekla u organima koji stvaraju krv, preko njegovih funkcija, života u cirkulaciji i tkivima, do propadanja ili potrošnje ćelija tokom obavljanja funkcija.

Krv čini oko 7% ukupne telesne mase čoveka, odnosno našim krvnim sudovima teče 4,5-6 litara krvi.

Najčešća hematološka oboljenja su: anemije, poremećaji zgrušavanja krvi (tromboza), hemofilija, trombofilija, leukopenija, trombocitopenija. Od malignih hematoloških oboljenja najzastupljeniji su leukemija, limfomi i mijelomi. 

Hematološke bolesti su zastupljene i kod dece i kod odraslih. Svetska zdravstvena organizacija procenjuje se da oko 25% ljudi u svetu boluje od anemije. Za postavljanje dijagnoze hematoloških oboljenja, neophodne su laboratorijske analize krvi (kompletna krvna slika i leukocitarna formula).

Nucleus ordinacija u svom timu ima iskusne interniste-hematologe koji se bave dijagnostikom i lečenjem svih hematoloških oboljenja. Pri lečenju malignih hematoloških bolesti, timu hematologa se priključuju i onkolozi.

Pregled hematologa

Nucleus usluge


ZAKAŽITE PREGLED

HEMATOLOGIJA

Stručni tim


Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google