RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Stručni tim

Doc. dr Branka Filipović

Specijalista interne medicine – gastroenterolog

Rođena 12. 04. 1972. godine u Kraljevu. Osnovnu i srednju medicinsku školu završila u Beogradu. Diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1997. godine sa prosečnom ocenom 9.53. Specijalistički ispit iz interne medicine položila 2003. godine sa odličnim uspehom, a iste gdine odbranila i magistersku tezu iz oblasti digestivnog sistema. Doktorsku disertaciju iz gastroenterologije odbranila 2010. godine. Za kliničkog asistenta za užu naučnu oblast interna medicina – gastroenterologija na Medicinskom fakultetu u Beogradu izabrana 2011. godine, a od 2018. godine je stekla zvanje docenta za istu naučnu oblast.

U periodu od 1999 – 2018. godine bila zaposlena na odeljenju gastroenterologije sa odsecima Kliničko bolničkog centra “Bežanijska Kosa”, gde je tokom 2012-2013 godine obavljala funkciju načelnika odeljenja gastroenterologije. Od 2015.godine do 2018. godine bila angažovana na poslovima pomoćnika direktora za naučno-istraživačku i obrazovnu delatnost i bila član naučnog odbora.  Od 2018. godine zaposlena na Kliničko bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović – Dedinje” gde obavlja funkciju načelnika odeljenja gastroenterologije.

Dugogodišnji istraživač saradnik na projektu III 41020 koga finansira Ministarstvo za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Tokom 2010. godine stručno se usavršavala na odeljenju hepatologije bolnice u Parizu “Centre Hopitaux des Paris: Pitie Sal – Petriere, dept. de Gastroénterologie”.

U više navrata je bila glavni gostujući urednik specijalnih izdanja časopisa visokog impakt faktora citiranih u JCR bazi: “Gastroenterology Research and Practice” (2016), Canadian Journal of Gastroenterology and Hepatology (2018 i 2020).

Do sada je ukupno objavila 53 stučna i naučna rada od čega su 36 u časopisima sa JCR liste. Najveći deo radova је vezan zа proučavanje funkcionalnih poremećaja digestivnog sistema i nealkoholne masne bolesti jetre, u kojima je posebno naglašavala moderni aspekt ove problematike koji se odnosi na poremećaj moždano crevne barijere i crevnog mikrobioma.

U svakodnevnom radu posebno je posvećena edukaciji studenata i mlađih kolega na specijalizaciji, a i angažovana je na pomaganju studentima u izradi radova i njihovim prvim koracima u bavljenju naučno istraživačkim radom.

Pored gastroenterologije kojoj je izuzetno posvećena, mnogo voli da čita knjige, gleda filmove, sluša muziku, da šeta i provodi vreme sa svojim blizancima Tijanom i Veljkom i doskora sa svojim pokojnim suprugom Branislavom.

Stručno usavršavanje u zemlji i inostranstvu:

2010. Centre Hopitaux des Paris: Pitie Sal – Petriere, dept. de Gastroénterologie Paris, France, Angažovana na:

 • Ezofagogastroduodenoskopijama, terapijskim i dijagnostičkim ultrasonografija abdomena.
 • DOPPLER ultrasonografija portnog sistema
 • Abdominalne paracenteze
 • Slepe i ciljane biopsije jetre
 • Analiza nutritivnog statusa tehnikom bioimpedance.
 • Kontinuirano obavlja edukaciju lekara na specijalizaciji i užoj specijalizaciji iz abdominalne ultrasonografije, Dopler ultrasonografije abdomena, gornje endoskopije, abdominalne paracenteze, slepih i ciljanih biopsija jetre

2015 – 2018.god. Pomoćnik direktora za naučnu, istraživačku i obrazovnu delatnost KBC „Bežanijska Kosa“

2015 – 2018.god. Član Naučnog odbora KBC „Bežanijska Kosa“

2011 – danas saradnik na projektu III 41020, koga finansira Ministarstvo za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije

2012 – 2013 Načelnik odeljenja Gastroenterologije sa odsecima KBC „Bežanijska Kosa“
Edukator iz oblasti abdominalne ultasonografije

Članstva:
 • Srpsko lekarsko društvo (SLD), Sekcija za gastroenterologiju i hepatologiju
 • International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists (IASGO)
 • Mediteransko udruženje gastroenterologa
Jezici:
 • Engleski jezik
 • Francuski jezik
Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google