RADNO VREME

Ponedeljak – Petak: 10h – 20h

PRATITE NAS

Stručni tim

Prof. dr Ana Đorđević Dikić

Specijalista interne medicine – subspecijalista kardiologije

Rođena u Dubrovniku, 7.april 1964. Internista, supspecijalista kardiologije. Profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Osnovnu, srednju školu i fakultet je ѕavršila u Beogradu. Diplomirala je 1988. Specijalistički ispit je položila 1997. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Subspecijalista u oblasti kardiologije je od 2000 godine.

Magistarsku tezu pod nazivom:
Adenozinski ehokardiografski test u dijagnostici koronarne bolesti odbranila je 1988, na Medicinskom fakultetu z Beogradu.

Doktorsku disertaciju pod nazivom: ,,Neinvazivna procena koronarne rezerve transtorakalnom Dopler ehokardiografijom kod pacijenata sa prethodnim infarktom miokarda pre i posle perkutane koronarne intervencije“, odbranila je 2008. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Kao dobitnica stipendije za naučno istraživanje Evropskog Udruženja Kardiologa, radila je na Institutu za kliničku fiziologiju u Pizi, Italija 6 meseci usavršavajući metode neinvazivne dijagnostike.

Od 1992 godine radi na Klinici za Kardilogiju Kliničkog Centra Srbije na odelenju neinvazivne dijanostike., gde je šef Kabineta za funkcionalnu dijagnostiku i farmakološke testove, što je ujedno i glavni predmet njenog naučnog istraživanja u cilju razvijanja neinvazivnih metoda dijagnostike.

U zvanje vanrednog profesora na katedri za Internu medicinu Medicinskog Fakulteta u Beogradu izabrana 2015 godine.

Aktivna u radu ,,Udruženja kardiologa Srbije“ kao podpredsednik za časopis udruženja Srce i krvni sudovi od 2014.

Predsednik radne grupe za Koronarnu patofiziologiju. mikrocirkulaciju i funkciju miokarda.

Predsednik Udruženja kardiologa Srbije u periodu od 2017 do 2019, angažovala se za veću interakciju mladih kolega i Evropskog udruženja kardiologa kroz stipendije udruženja za odlazak na naučne skupove i formiranje mikro-stipendija koje će potpomognuti odlazak kolega u inostranstvo u elitne centre radi savladavanja određenih metoda koja će kasnije implementirati u Srbiji.

Takođe, tokom svog radnog veka oformila je sekciju u okviru udruženja : Ženski forum koja će se baviti problemima žena kao doktorima i pacijentima.

Za svoje angažovanje je dobila priznanje: Zlatnu medalju udruženja kardiologa.

U svom profesionalnom radu unapredila je metode neinvazivne i funkcionalne dijagnostike ishemijske bolesti srca i prva uvela nov metod neinvazivnog ehokardiografskog merenja koronarne rezerve protoka u svakodnevnu kliničku praksu koji je omogućio jednostavno praćenje zdravstvenog stanja pacijenata i doneo olakšice u donošenju terapijskih odluka.

Svoje dijagnostičke veštine je prenosila na sve zainteresovane kolege i iz tog rada su stvoreni mnogi naučni radovi. Njen kabinet za funkcionalnu dijagnostiku je jedan od 21 centara u svetu angažovanim na zajedničkom multicentričnom internacionalnom projektu napredne primene stres ehokardiografije pod nazivom Stres eho 2020.

Autor je i ko-autor u 112 originalnih radova objavljenih u međunarodnim časopisima., kumulativni impakt faktor je 210.479. Autor je poglavnja u knjizi: Kardiologija, urednici Ostojić M, Kanjuh B, Beleslin B Beograd : Zavod za udžbenike, 2011; u knjizi Stres test, urednici Nedeljković I, Dikić N , Beograd 2014, u knjizi Iznenadna srčana smrt u sportu, urednik Dikić N, Beograd 2004, z Knjizi Stres ehokardiografija, urednik Pikano E, Springer, šesto izdanje 2016.

Član je Evropskog i Američkog udruženja kardiologa.

Politika privatnosti
Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu veb stranicu. Ako koristite naše Usluge preko pretraživača, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem podešavanja vašeg veb pretraživača. Takođe koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije za praćenje. Možete selektivno dati svoju saglasnost u nastavku da biste dozvolili ugrađivanje takvih trećih strana. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, pogledajte našu Politika privatnosti
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google