Naš tim

Početna > Naš tim > Dr Mihailo Radovanović

Dr Mihailo Radovanović

Specijalizant urologije i rekonstruktivne urogenitalne hirurgije

Biografija

Dr. Mihailo Radovanović

Specijalzant Urologije i Rekonstruktivne Urogenitalne Hirurgije

Biografija

Dr Mihailo Radovanović je rođen u Beogradu. Diplomirao je na medicinskom fakultetu u Beogradu sa prosečnom ocenom 9.27, nakon što je odbranio svoj diplomski rad na temu oksidativnog stresa. Odmah, po završetku studija, je upisao doktorske studije iz oblasti biologije tumora i oksidativnog stresa. U isto vreme je upisao i specijalizaciju iz oblasti Urologije.

Profesionalno iskustvno je započeo na medicinskom fakultetu gde je bio zaposlen i učestvovao u naučnom projektu ” Gluthation – S – Tasferase ” do kraja 2019. Nakon čega je svoje usavršavanje nastavio u KBC ,, Dr Dragiša Mišović – Dedinje”.

Od samog početka svoje specijalizacije, dr Radovanović radi i u ,,Fondaciji Sava Perović” gde je zajedno sa svojim mentorom dr Radošem Đinovićem ( jednim od svetksi najpoznatijih i najinovativnijih hirurga u ovoj oblasti ) učestvovao u više od 2000 najkomplikovanijih operacija iz oblasti rekonstrukcije urogenitalnog trakta, tretirajući na taj način komplikovana stanja kod pedijatrijskih i odraslih pacijenata, kao što su urođene anomalije urogenitalnog trakta, erektilna disfunkcija, promena pola, rešavanje problema u vezi sa mokrenjem.

2021. godine dr Radovanović je bio u ORSI akademiji i OLV Klinici u Belgiji, kod prof. dr Alex Mottrie-a ( pionira robotske hirurgije u svetu ) na usavršavanju i sticanju znanja i veština iz oblasti minimalno invazivne robotske hirurgije.

Od 2022. godine je angažovan kao oficijalni sportksi lekar ,, Bilaton Saveza Srbije ”

Jezici:  Srpski, Ruski, Nemački, Engleski